Femail

Gledatelji Old House New Home Georgea Clarkea osuđuju par jer je uništio gruzijsku seosku kuću

U sinoćnjoj epizodi emisije Channel 4, roditelji dvoje djece Leighla i Phil kupili su otrcanu, položenu georgijansku seosku kuću na periferiji Strouda u Gloucestershireu za 605.000 funti

Gledatelji Stare kuće New Home Georgea Clarkea osudili su par jer je svoju gruzijsku seosku kuću iz 19. stoljeća pretvorio u 'još jednu blagu Ikeinu jedinicu'.

U sinoćnjoj epizodi emisije Channel 4, roditelji dvoje djece Leighla i Phil, menadžeri u operacijama, zdravstvu i socijalnoj skrbi, kupili su ruševnu, položenu georgijansku seosku kuću na periferiji Strouda u Gloucestershireu za 605.000 funti.

No, prepun zaštićenih izvornih značajki, par je objasnio kako su željeli obnoviti kuću sa suosjećanjem, te su donijeli odluku da stave izraziti industrijski pečat na gradnju.





Međutim, unatoč tome što su prešli 15.000 £ u odnosu na njihov izvorni proračun od 125.000 £, oni koji su se uključili ostali su manje nego impresionirani renoviranjem - uključujući i moderno proširenje koje su dodali svojoj seoskoj kući na popisu.

'Old House New Home trebao bi se ponovno nazvati Old House Unsympateically Butchered - Gruzijska seoska kuća postaje još jedna bljutava IKEA jedinica. Zločinac', napisao je jedan, dok je drugi napisao: 'Totalno je uništio prekrasan dom u Cotswoldu! Spasio ga je samo gornji kat. Oprosti.'



više videa

    • Gledaj video

      Bijeg u Chateau: Tamni krov pretvara se u zadivljujući sky bar

    • Gledaj video

      Carolina McCauley dijeli trikove za čišćenje prljavštine i hrane u mikrovalnoj pećnici

    • Gledaj video

      Martine McCutcheon pokazuje vitku figuru u crnoj kožnoj suknji



    • Gledaj video

      Bivša manekenka otkrila kako je bila drogirana i 'brutalno silovana'

    • Gledaj video

      Četverogodišnjaku koji će jesti samo čips šalje se preko 450 paketića

    • Gledaj video

      Epski hack za božićno drvce

    • Gledaj video

      Martine McCutcheon izgleda vitko u haljini na točkice

    • Gledaj video

      Kumče princa Charlesa otkriva uvid u dotjerivanje vjenčanica

    • Gledaj video

      Kako otjerati celulit pokretima za vježbanje koje možete raditi u svom domu

    • Gledaj video

      Voditelj restorana napušta posao kako bi jahao divlje konje u Sibiru ispod nule

    • Gledaj video

      'Budite strpljivi': Raducanu otkriva savjete koji joj je Hamilton dao

    • Gledaj video

      Raducanu pobjeđuje na Champions Tennis i igra parove s idolom Bahramijem

George Clarke

Gledatelji Stare kuće New Home Georgea Clarkea osudili su par jer je svoju gruzijsku seosku kuću iz 19. stoljeća pretvorio u 'još jednu blagu Ikeinu jedinicu'. Na slici, eksterijer prije

Par je svom domu dodao proširenje u industrijskom stilu kako bi ga uveo u 21. stoljeće. Na slici, nakon renoviranja

Par je svom domu dodao proširenje u industrijskom stilu kako bi ga uveo u 21. stoljeće. Na slici, nakon renoviranja

Prije obnove (na slici), George je objasnio kako je mračni i zastarjeli hodnik bio sve samo ne dobrodošao

Prije obnove (na slici), George je objasnio kako je mračni i zastarjeli hodnik bio sve samo ne dobrodošao

Međutim, gledatelji su se složili s novim industrijskim stubištem i šalili se da mora doći s a

Međutim, gledatelji su prigovorili novom industrijskom stubištu i šalili se da mora imati znak 'upozorenja' zbog oštrih rubova. Na slici, hodnik nakon makeovera

Phil i Leighla (na slici), koji imaju dva mlada dječaka, potrošili su 15.000 funti preko svog budžeta od 125.000 funti na renoviranje

Phil i Leighla (na slici), koji imaju dva mlada dječaka, potrošili su 15.000 funti preko svog budžeta od 125.000 funti na renoviranje

Govoreći o vanjštini posjeda, arhitekt George Clarke objasnio je: 'Navedeno u razredu II, s prednje strane ima savršeno proporcionalne gruzijske značajke.

»Ali iza leđa, to je betonska džungla. Mješovita mješavina dodataka i završnih obrada iz 20. stoljeća učinila ga je više ružnim nego veličanstvenim. Unutra je jednako pomiješano.'

Phil je priznao: 'Postoji dosta toga što trenutno ne funkcionira, potrebno je vratiti ljubav u to. Ne želimo da izgleda kao kuća svih drugih jer nije kao svačija kuća.'

Kao odgovor, Lila je dodala: 'Želimo da to suosjećajno, ali i odražava nas.'

Nakon što su odlučili dodati proširenje u industrijskom stilu svom domu kako bi ga uveli u 21. stoljeće, par je krenuo s poslom - a deset mjeseci kasnije, George se vratio kako bi gledateljima prikazao obnovljeno imanje.

Kuhinja je imala starinski dekor i bila je očajnički potrebna moderna preobrazba. Na slici, prije transformacije

Kuhinja je imala starinski dekor i bila je očajnički potrebna moderna preobrazba. Na slici, prije transformacije

Kuhinja (na slici, poslije) dobila je novi život i pretvorena je u sjajan prostor za obitelj za zajedničko uživanje u obroku

Kuhinja (na slici, poslije) dobila je novi život i pretvorena je u sjajan prostor za obitelj za zajedničko uživanje u obroku

U odjeljku za komentare, jedan gledatelj je napisao: 'Totalno je uništio prekrasan dom u Cotswoldu! Spasio ga je samo gornji kat. Oprosti'

Govoreći o novom, podebljanom proširenju u obliku slova L, George je rekao: 'To je definiran kontrast između starog i novog. Svi elementi rade zajedno s Leighlinom japanskom oblogom iznad, pomažući da se unese osjećaj mira na nekoć kaotično pročelje.'

Dalje je objasnio kako prethodno zastarjeli dekor nije najbolje iskoristio poglede na okolicu, dok je mračni i zastarjeli hodnik bio 'sve samo ne dobrodošao'.

No, krenuvši unutra, otkrio je moderan industrijski prostor ispunjen svjetlom koji je odao počast povijesnoj povezanosti posjeda s pivovarom.

No, vruća žuta čelična greda i oštre stepenice gledateljima nisu baš išle dolje.

'Staircase treba paziti na svoju glavu znak! Jao!' napisao je jedan, dok je drugi napisao: 'Moja prva misao na tom stubištu je tko će biti prva osoba koja će udariti glavom o oštri rub.'

Drugi se složio: 'Mogli biste se slučajno ubiti na tom stubištu.'

Mješovita mješavina dodataka i završnih obrada iz 20. stoljeća učinila je vanjštinu posjeda više neuglednom nego veličanstvenom. Na slici, pogled sprijeda

Mješovita mješavina dodataka i završnih obrada iz 20. stoljeća učinila je vanjštinu posjeda više neuglednom nego veličanstvenom. Na slici, pogled sprijeda

Glavna spavaća soba prije je bila dosadna i očajnički joj je trebala neka injekcija boje. Na slici, prije renoviranja

Glavna spavaća soba prije je bila dosadna i očajnički joj je trebala neka injekcija boje. Na slici, prije renoviranja

Na katu je glavna spavaća soba osvježena koja je uključivala tamnoružičastu oblogu i kontrastno sivo uzglavlje. Na slici, nakon renoviranja

Na katu je glavna spavaća soba osvježena koja je uključivala tamnoružičastu oblogu i kontrastno sivo uzglavlje. Na slici, nakon renoviranja

Kamin prije renoviranja

George je pohvalio par i rekao da 'nisu mogli napraviti bolji posao otkrivanja, obnavljanja i uključivanja svih navedenih tradicionalnih značajki.' Na slici lijevo, kamin prije i desno poslije

Prije obnove, na katu je bilo prazno platno s kojim se par igrao (na slici)

Prije obnove, na katu je bilo prazno platno s kojim se par igrao (na slici)

Par je stvorio namjenski kat za svoja dva mlada dječaka - zajedno s dvije odvažne, šarene spavaće sobe, zajedno sa zajedničkom kupaonicom i vrlo korisnim prostorom za slijetanje (na slici)

Par je stvorio namjenski kat za svoja dva mlada dječaka - zajedno s dvije odvažne, šarene spavaće sobe, zajedno sa zajedničkom kupaonicom i vrlo korisnim prostorom za slijetanje (na slici)

Jedna od novih, šarenih soba imala je podebljane zelene zidove i značajke dinosaura, što je za njihovog sina bilo dobrodošlo iznenađenje

Jedna od novih, šarenih soba imala je podebljane zelene zidove i značajke dinosaura, što je za njihovog sina bilo dobrodošlo iznenađenje

Druga spavaća soba odlučila se za plavo-bijelu temu, zajedno s ukrasima od zračnih balona (na slici)

Druga spavaća soba odlučila se za plavo-bijelu temu, zajedno s ukrasima od zračnih balona (na slici)

Četvrti je dodao: 'Ta žuta je izgledala užasno na gredi', dok je peti komentirao: 'Ljudi više ne poštuju stil i eleganciju. Sve je to industrijski čelik i spaljeno drvo.'

Dok su nastavili s obilaskom, George je primijetio kako prije, tlocrt prizemlja nije bio pogodan za obiteljski život.

'Njegova otrcana kuhinja iz 70-ih jedva da je bila srce doma, dok su dvije manje korištene prijemne sobe u stražnjem dijelu kuće uživale u najboljim pogledima i bile su prepune originalnih karakteristika', rekao je. 'Rješenje je bilo probiti parcelu i rekonfigurirati prostor.'

'Od materijala do palete boja, Phil i Leighla su apsolutno pogodili s ovim modernim pristupom tradicionalne seoske kuhinje. I nisu mogli napraviti bolji posao otkrivanja, obnavljanja i uključivanja svih navedenih tradicionalnih značajki.'

Phil je dodao: 'Imajući taj kamen na izložbi, stvarno znate da ste u kamenoj kući Cotswolds.'

Dnevna soba je prije izgledala kao da je izašla iz vremenskog izobličenja 70-ih i očajnički joj je trebao TLC (na slici)

Dnevna soba je prije izgledala kao da je izašla iz vremenskog izobličenja 70-ih i očajnički joj je trebao TLC (na slici)

Par je dodao šarenilo u obliku ružičastih sofa s kontrastnim podebljanim plavim zidovima. Na slici, nakon transformacije

Par je dodao šarenilo u obliku ružičastih sofa s kontrastnim podebljanim plavim zidovima. Na slici, nakon transformacije

Arhitekt i voditelj George Clarke oduševio se mramornom radnom pločom u novouređenoj kuhinji (na slici)

Arhitekt i voditelj George Clarke oduševio se mramornom radnom pločom u novouređenoj kuhinji (na slici)

Novi, moderni, svjetlom ispunjen industrijski prostor u hodniku odao je priznanje nekretnini

Novi, moderni industrijski prostor ispunjen svjetlom u hodniku odao je počast povijesnoj povezanosti posjeda s pivovarom

Na katu je glavna spavaća soba osvježena, ali upravo je vrh kuće doživio najveću transformaciju.

Par je stvorio namjenski pod za svoja dva mlada dječaka - zajedno s dvije odvažne, šarene spavaće sobe, zajedno sa zajedničkom kupaonicom i vrlo korisnim prostorom za slijetanje.

Ipak, oni koji su se uključili s mukom su vidjeli prošlost

'Trideset godina bit će televizijski program s cijenjenim 'arhitektom' koji će oplakivati ​​rušenje gruzijske kuće u Cotswoldsu...', napisao je jedan, dok je drugi napisao: 'Kakva sramota, prekrasna kuća uništena.'

Treći je dodao: 'Ne mogu to podnijeti. Kako ubiti zgradu na popisu. Što su planeri i konzervatori mislili?'

U međuvremenu, četvrti je komentirao: 'Još uvijek jebeni nered stilova u Georgian kući. Baš šteta. Nije dovoljno ujedinjen. Veliki sam obožavatelj miješanja modernog i tradicionalnog, ali stubište u gruzijskom stilu u modernom prostoru bi bolje funkcioniralo. Pogrešan raspored uništava izvorni ulaz.'